Filme Online
   Acasa

Film online - Noi, cei din linia întâi (1986)


Categoria: Romanesti, Actiune


Noi, cei din linia întâi (1986)    "Dupa momentul "23 august”, trupele române au luptat alaturi de cele sovietice pâna la Budapesta. Acolo aveau o pozitie extrem de favorabila pentru a ajunge primii la cladirea Parlamentului Maghiar. Cu câteva zile înaintea atacului final, din ordinul direct al lui Stalin, românii au fost "scosi” din Budapesta. Aceasta este una din povestile aflate în filmul meu, precum si apritia evreului pianist care a devenit eroul filmului lui Polanski în 2003.
Cu acest film am fost selectionat la festivalul filmului din Los Angeles, o alegere care poate duce la Oscar-ul pentru film strain. Am avut un mare succes de presa. Spuneau ei ca "Noi, cei din linia întâi” pare un film american, pentru mine un adevarat compliment.
Într-un interviu dat postului "Vocea Americii” am spus lucruri destul de dure la dresa regimului din România. Nu stiam atunci ca dupa decembrie 1989 cinematografia româneasca avea sa decada pâna-n pragul falimentului. Am constiinta împacata ca am facut tot ceea ce a depins de mine pentru a salva ce se mai putea” (Sergiu Nicolaescu).


Server 1